Nätfisketjänstplattformen Greatness är det nya redskapet för cyberkriminella att lura Microsoft 365-användare. Plattformen har varit särskilt aktiv på sistone.

ANNONS

Cyberbrottslingar upphör inte med att komma med nya idéer när det gäller nätfiske. Den nya trenden är en plattform som går under namnet Greatness och har varit igång i runt ett år, och ska ha varit särskilt aktiv i december förra året och i mars i år, skriver Computer Sweden.

Än så länge finns det inga uppgifter om svenska offer, utan de flesta ska komma från länder som USA, Storbritannien och Australien.

Cyberkriminella lurar Microsoft 365-användare

Det är säkerhetsteamet Cisco Talos som går ut med varningen att det rör sig om nätfiske genom att använda Greatness för att få fram sajter som sedan kan användas för att lura Microsoft 365-användare.

Brottslingarna skickar ett mejl till sina offer med en HTML-bilaga som sedan skickar användaren vidare till en ”högst övertygande” förfalskning som bland annat består av en inloggningssida – där det enda som krävs är offrets lösenord och autentiseringskod.

Läs även: Hackare bygger profiler för nätfiske [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svenska företag utsatta i global nätfiske-kampanj [Dagens PS]