Forsen har rekryterat Ebba Pilo Karth till ny CFO. Den 23 augusti tillträder hon tjänsten och tar plats i företagets ledningsgrupp.

ANNONS

Ebba Pilo Karth blir ny CFO på Byggprojektledningsföretaget Forsen, med start den 23 augusti 2021. Pilo Karth rekryteras från Stena Fasitgheter i Stockholm, där hon varit ekonomichef sedan 2018.

”Vi ser med tillförsikt fram emot fortsättningen på året och vår tillväxt. Ebbas erfarenheter är helt rätt för vår fortsatta utveckling och jag är glad över att få en så kompetent ny kollega”, säger Bengt Johansson, vd på Forsen.

Meriterad

Pilo Karth är en meriterad ledare, hon har bland annat varit ekonomichef på telecombolaget Skanova. Haft tjänster inom energisektorn, bland annat hos Vattenfall. Hennes kompetensområden är industriell ekonomi, digitalisering och affärsnära ekonomistyrning. Något hon studerat vid KTH i Stockholm och även i Berlin där hon både studerat och arbetat. Förutom ekonomin kommer hon att basa för Forsens IT-avdelning.

”Jag kände till Forsen sedan tidigare och våra värderingar stämmer väl överens. De bygger bokstavligen ett bättre samhälle och det är något jag också brinner för. Jag vill jobba nära affären och styrelsen”, säger Ebba Pilo Karth, ny ekonomichef på Forsen.

Forsen har cirka 200 medarbetare som leder byggprojekt hos både privata och offentliga aktörer. Specialkompetenserna för Forsen är bostad, hus och anläggning och de är aktiva runt om i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Fler artiklar på [Teknikdygnet]