Sweco har tillsatt Magnus Odéen som chef för sin arkitektverksamhet, region mitt. Odéen är utbildad arkitekt och kommer senast från rollen som chef för Sweco arkitekters Uppsala-kontor. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. 

ANNONS

”Jag är mycket nöjd över vårt val av Magnus Odéen som ansvarig för region Mitt. Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess och slutligen föll valet på Magnus med bakgrund som kontorschef i Uppsala. Magnus har visat ett tryggt och effektivt ledarskap vilket nu kommer hela regionen till godo, säger Jan Mattsson, vd för Swecos arkitektverksamhet.

Magnus Odéen är i grunden arkitekt och har sedan han började på Sweco 2017 innehaft rollen som kontorschef i Uppsala. Region Mitt som blir Magnus ansvarsområde innefattar Swecos arkitektverksamhet i städerna Uppsala, Örebro, Västerås, Norrtälje och Linköping.

”Det är oerhört roligt att få möjligheten att leda region Mitt och förmånen att fortsätta att arbeta med den starka laguppställning som vi har idag. Region Mitt har en god utgångspunkt både vad gäller vår marknad och möjligheten att dra nytta av Swecos samlade kompetens och starka lokala närvaro. Jag ser fram mot att utveckla både det och de fördelar som det innebär för våra medarbetare och kunder,” säger Magnus Odéen.

ANNONS
ANNONS

Magnus Odéen tillträder den 1 juni och ersätter Lisa Torpel som väljer att fortsätta i sin roll som landskapsarkitekt på Swecos arkitektkontor i Malmö, där hon också är bosatt.