Det nya landmärket vid Masthuggskajen i Göteborg kommer att delas mellan två bostadsbolag, det meddelar Riksbyggen och Elof Hansson Fastigheter under torsdagen.

ANNONS

Landmärket blir ett 16 våningar högt hus med både kontor och bostäder, de åtta nedersta (inklusive källarplanet) våningarna kommer att förvaltas av Elof Hansson Fastigheter AB och de nio översta av Riksbyggen. Sammanlagt kommer Riksbyggen att ha 80 lägenheter i form av bostadsrätter i huset.

”Vi är mycket glada över att tillsammans med Elof Hansson kunna tillföra fler bostäder i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen. Huset kommer bli ett nytt landmärke i kvarteren kring Masthuggstorget”, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Göteborg i ett pressmeddelande.

Kontor och bostäder

Elof Hansson Fastigheter kommer att ha kommersiella lokaler i de två nedersta våningsplanen och på de resterande våningsplanen kommer det att vara bostäder. Vilken typ av bostäder har inte Elof Hanson Fastigheter beslutat om än.

”Vi tittar på två spår, antingen bostadsrätter eller hyresrätter. Vi kommer troligen att ta beslut om det i höst”, säger Lennart Hedström, vd vid Elof Hansson Fastigheter till Dagens PS.

Det dröjer ett tag innan de första boendena flyttar in i huset vid Masthuskajen i Göteborg.

ANNONS
ANNONS

”Vi har planerat byggstarten till i slutet av 2022 och inflytt blir troligen under andra halvåret av 2024”, säger Hedström.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]