En indisk socialplattform utan stöd för engelska, polisingripande mot Amazons marknadsföring samt evakuering av Dropbox huvudkontor – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Indisk socialplattform tar in 100 miljoner dollar

Sociala medieappen ShareChat, som bara finns på regionala språk utan stöd för engelska, tar in stora pengar i en ny finansieringsrunda. Bland annat Twitter har gått in med riskkapital, skriver TechCrunch. ShareChat är en av de största lokala plattformarna i Indien, och har omkring 60 miljoner användare.

Apples bortglömda högtalare släpps i Japan och Taiwan

Apples smarta högtalare HomePod avtäcktes 2017, och skeppades året efter, men sedan dess har nog många glömt bort att den existerar. Bolaget ger dock inte upp på produkten, och fortsätter att lägga till funktioner, skriver The Verge. Japan och Taiwan är de två senaste av bara ett tiotal länder som officiellt har HomePod till försäljning.

Polis stängde ned Amazons bensin-kampanj

Som ett led i marknadsföringen för Amazon Prime:s nya serie The Marvelous Mrs Maisel så gjorde e-handelsjätten ett samarbete med drivmedelsföretaget Chevron. På flera mackar i Santa Monica i Kalifornien erbjöds bensin till vrakpris, vilket skapade trafikkaos, och vid ett tillfället fick polisen stäna ned kampanjen, rapporterar The Verge.

Techjätten Tencent tappade 11,7 miljarder i börsvärde

Efter gårdagens något svaga kvartalsrapport tappade Tencents aktie 2,8 procent, vilket motsvarar 11,7 miljarder dollar i börsvärde. Techjättens största intäkter kommer från gaming- och betallösningsdivisionerna, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Dropbox evakuerade huvudkontor efter elscooter-brand

Molntjänsten Dropbox huvudkontor i San Francisco fick evakueras efter att en elsparkcykel fattat eld, skriver The Verge.