Enligt tidningen Mac World handlar det om att leverera det bästa nyskapande mjukvarukonceptet. Men det måste vara något helt fräscht och nytt, som får de luttrade utvecklarna på bolaget att gå igång.

ANNONS

”Vi har de nödvändiga resurserna för att skapa och marknadsföra en stor ny mjukvaruapplikation, men våra branschinsiders kommer bara med samma tråkiga idéer om och om igen. Därför utlyser vi nu en tävling för att hitta en ny och fräsch idé”, säger Tydeus vd Andrew Tomazos till Mac World.

Vinnande bidraget kommer att bli ett program till Windows, Mac, Linux eller en webbapplikation. Den som vinner får en tiondel av bruttointäkterna på den första intjänade miljonen (dollar). Därefter får innovatören en procent på alla inkomster upp till 90 miljoner dollar.

Detta inkluderar all försäljning av originalprodukten samt all form av vidareutveckling som omfattas av befintliga copyrightlagar.

Dags med andra ord att gnugga geniknölarna. Om du inte redan är datakunnig är det hög tid att finna en parhäst!

Allt du behöver göra, skriver Mac World, är att knåpa ihop en pitch på 300 ord och skicka in den till Tydeus Software Concept Competition innan 28:e november.

ANNONS
ANNONS

Här följer en beskrivning (på engelska) på frågor som du måste besvara.

Q. Imagine and describe the concept, purpose(s) and functionality of a software application that, if developed and released, would:

(a) be useful to more than 100,000 different people;

(b) be worth paying more than $20 per year for a single user license;

(c) not require any special hardware beyond a normal desktop computer and an internet connection;

(d) have little, poor or expensive competition from existing applications;

ANNONS
ANNONS

(e) be technically feasible to develop a version 1.0 in less than 12 months with a competent development team.

Mer info på Tydeus.com.