Dagens PS

Kamerajätte sparkar 250 – sänker vd-lön till 1 dollar

Krisen är total i amerikanska actionkameratillverkaren GoPro vars aktie har slaktats totalt. (Foto: TT)
Krisen är total i amerikanska actionkameratillverkaren GoPro vars aktie har slaktats totalt. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 08 jan. 2018Publicerad: 08 jan. 2018

Krisen är total i amerikanska actionkameratillverkaren GoPro vars aktie har slaktats.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Actionkameratillverkaren GoPro presenterar preliminära siffror för det fjärde kvartalet och bekräftar att minst 250 anställda sägs upp. Redan i förra veckan figurerade uppgifter i media om att nedskärningar var på gång.

Aktien tappade 4,3 procent i förhandeln inför dagens besked, var som mest 33 procent ned, men stängde till slut på bara minus 13 procent, uppger Nyhetsbyrån Direkt. Under dagen måndagen sänkte Longbow Research sin rekommendation till neutral från tidigare köp.

GoPro förväntar sig att intäkterna i det fjärde kvartalet blev cirka 340 miljoner dollar. Företagets grundare och vd Nicholas Woodman pekar på att det varit en svag efterfrågan på företagets kamera Hero5 Black vilket tvingade fram prissänkningar den 10 december. Den åtgärden ska ha fått viss fart på försäljningen. GoPro har även sänkt priset på Hero6 Black från 499 till 399 dollar.

Förutom att arbetsstyrkan ska minskas till under 1 000 personer kommer vd Nicholas Woodman att dra ned sin kontantkompensation till 1 dollar under 2018.

GoPro uppger vidare att drönaren Karma visserligen nådde en position som nummer två på marknaden inom sitt prissegment men står inför marginalpress i en “extremt konkurrensutsatt flygmarknad”. Företaget har därför tagit beslut om att dra sig ur drönarmarknaden efter att ha sålt slut på sitt befintliga lager.

En omstrukturering av GoPros verksamhet kommer att resultera i kostnader på mellan 23 och 33 miljoner dollar. Merparten av den summan kommer att tas i det första kvartalet i år.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS