Bemannings- och rekryteringsföretaget Jobzone agerar för att stoppa oseriösa aktörer inom byggbranschen. Något som ökar med byggtakten i Sverige.

ANNONS

Oseriösa aktörer är ett problem i byggbranschen, något som bemannings- och rekryteringsföretaget Jobzone vill ändra på, skriver Svensk Byggtidning. Nu blir Jobzone Construction rikstäckande genom etablering i Östergötland.

Norrköpingskontoret ska ansvara för Region Östergötland samt Stockholm/Mälardalen. Genom sin närvaro hoppas höja statusen på jobben inom byggbranschen, speciellt nu när efterfrågan på yrkeskunnig personal ökar kraftigt.

”Vi har märkt av ett ökat antal beställningar, inte minst i Östergötland dit vi nu förankrat specialister med god marknads- och lokalkännedom. Nu räknar vi med att positionera oss som en av de största aktörerna inom byggbemanning och har alla förutsättningar med vårt nya team”, säger Stefan Qwick, marknadsområdeschef vid Jobzone.

Snårigt kontrollsystem

Byggbranschen har ett snårigt kontrollsystem som gör att företag som inte är seriösa kan verka och ta marknadsandelar. Nu hoppas Jobzone att deras närvaro i hela landet ska öka tryggheten för arbetarna i branschen.

”Vi har örat mot rälsen, det går inte att vara passiv i frågan om samhällsproblemet. Sedan min start har jag redan märkt av att många arbetssökande och kunder vänder sig till oss och tipsar varandra för att de känner av tryggheten Jobzone skapar”, säger Katarina Lock regionchef på Jobzone i Östergötland.

Tillsammans med andra företag i byggbranschen har Jobzone startat branschföreningen Byggbemanningsföretagen, som en del av att sätta ljus på problemet och visa att det finns seriösa aktörer.

ANNONS
ANNONS

”Kunder som vänder sig till oss vet att allt går rätt till. Vi har goda villkor, ett omfattande säkerhetstänk och bra relationer med samtliga konsulter”, säger Qwick.

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]