Jeff Bezos förmögenhet växte med hisnande 86 miljarder dollar under pandemin – därför kunde han göra sin rymdresa, enligt NBC.

ANNONS

I veckan flög Jeff Bezos till rymden – och vände.

Efter den spektakulära rymdfärden, sade Bezos så här:

”Jag vill tacka alla Amazon-anställda och alla Amazon-kunder för att ni betalade för detta.”

Jeff Bezos är världens rikaste person han är i skrivande stund god för 205,6 miljarder dollar enligt tidskriften Forbes och är som bekant grundare av e-handelsbjässen Amazon, där han för bara några dagar sedan lämnade över rollen som vd till Andy Jassy.

Sprängde alla gränser under pandemin

Bezos är kvar som styrelseordförande för Amazon, men han satsar också enorma summor pengar i sitt rymdbolag Blue Origin och att Bezos nu ”tackar alla” för sin haussade rymdfärd är högst rimligt.

ANNONS
ANNONS

Hemmalivet som pandemin medförde gjorde honom enormt mycket rikare än han redan var.

Enligt Forbes växte Jeff Bezos förmögenhet med 86 miljarder dollar i pandemin, det gav honom den ”bankrulle” som krävdes för att han skulle kunna förverkliga sin rymdresa, rapporterar NBC.

Bezos uppges ha investerat cirka 7,5 miljarder dollar i Blue Origin sedan starten 2000, enligt uppskattningar.

Bezos har sålt av Amazon-aktier för att stoppa in i sitt rymdprojekt, varje litet köp som kunder gjort i Amazon har finansierat bland annat raketbränsle till dollarmiljardärens resa till rymden, konstaterar NBC.

Expert: Rymdturism bara för dollarmiljardärer

Och medan Bezos påstår att händelsen är avgörande för mänskligheten, hans tripp till rymden alltså, menar andra bedömare att rymdresor och rymdturism är begränsat till en liten skara individer, extremt rika.

”Rymdturism kommer alltid att vara en nischverksamhet”, enligt min åsikt, säger rymdindustrianalytikern Phil Smith, berättar NBC.

ANNONS
ANNONS

Bezos är inte ensam om att ha flugit till rymden.

Brittiska superentreprenören Richard Bransons Virgin Galatic var före honom och nådde en höjd av 80 000 kilometer med raketen, en höjd som Blue Origin inte tycker ska räknas då det är under den så kallade Kármán linjen.

Blue Origin anser därför att man  var först att flyga privata astronauter till rymden.