IVL Svenska Miljöinstitutet växer och nu utökas verksamheten i norra Sverige med ett nytt kontor i Skellefteå.

ANNONS

Redan i dag arbetar IVL Svenska Miljöinstitutet med tillståndsprocesser, miljömätningar, forsknings- och innovationsprojekt i norra Sverige. Nu förstärks det arbetet med ett nytt kontor i Skellefteå.

”Vi vill vi bidra med forskning och kompetens som stöttar den samhällsomvandling som Sverige står inför, där vi fram till 2030 ska mer än halvera våra klimatutsläpp och till 2045 nå nettonollutsläpp. Det driver fram stora satsningar på ny teknik med förnybara energilösningar och i den omställningen är norra Sverige en viktig region, säger IVL Svenska Miljöinstitutets vd Marie Fossum Strannegård i ett pressmeddelande.

Flera projekt i norra Sverige

IVL har arbetat nära industrin i flera projekt i norra Sverige, bland annat med tillståndsprocesser och miljömätningar. IVL har kompetens inom klomatomställning, cirkulära industriprocesser och frågor som handlar om hållbart samhällsbyggande.

I norra Sverige kommer IVL:s verksamhet ha fokus på näringslivets klimatomställning med stark koppling till IVL:s roll som forskningsinstitut inom hållbarhet och miljö. Aurora Pelli blir chef för IVL:s etablering i Skellefteå och hon ska utveckla närvaron och verksamheten i norr. Hon kommer närmast från Region Västerbotten där hon har ansvarat för näringslivsfrågor och utbildning.

”Vi är mycket glada för att ha fått denna rekrytering på plats och ser fram emot att bygga IVL i norra Sverige starkt tillsammans med Aurora och andra aktörer i Västerbotten och Norrbotten, säger Anna Jarnehammar, chef för affärsutveckling på IVL i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svårt nå mål för återvinning av förpackningar [Dagens PS]