Patrik Schelin, som har varit vd för Hifab Group sedan 2016, kommer lämna sin post under 2022. 

ANNONS

Hifab Groups styrelse har kommit överens med bolagets vd Peter Schelin att han ska lämna sin post under 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under de sex år Patrik Schelin varit vd har han ”hanterat hanterat flera utmanande händelser på ett föredömligt sätt, samt genomfört ett omfattande och gediget arbete för att förstärka Hifabs konkurrenskraft”, står det i pressmeddelandet.

Vidare förklaras i pressmeddelandet att bolagets erbjudande har förfinats och anpassats så de bättre speglar rådande förutsättningar, samt att hela ledningsgruppen har bytts ut, men att Hifab trots det inte har uppvisat den lönsamhet och tillväxt man kan vänta sig av ett ledande projektledningsföretag, varför styrelsen har beslutat att bolaget behöver en ny vd.

Fortsätter under uppsägningstiden

Processen att tillsätta en ny vd har startat och Patrik Schelin kommer fortsätta som vd under uppsägningstiden, eller tills en ny vd tillträder.

År 2018 införde Världsbanken en sanktion mot Hifabs dotterbolag som hanterar den utländska verksamheten då ett Hifab-projekt som genomfördes 2013–2014 anklagades för korruption, sanktionen hävdes i maj i år. I augusti återkrävde Tillväxtverket 1,8 miljoner kronor i utbetalt korttidsstöd för 2020. Det skriver Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Listad på First North

Hifab-aktien är noterad på First North och har i år fallit med nästan 20 procent. Bolagets börsvärde är 152 miljoner kronor och störst ägare är Traction, med 54 procent av kapitalet. Tractions vd, Petter Stillström, äger även privat 6,8 procent av kapitalet i Hifab och 13,2 procent av rösterna.

Läs mer: Världsbanken häver sanktion mot Hifab [Dagens PS]