HBO Max och Discovery+ ska slås ihop. Enligt Wall Street Journal har Discovery och AT&T, som äger Warner Media, kommit överens om att kombinera de två företagens mediatjänster i ett nytt bolag.

ANNONS

Det nya företaget har ännu inget namn, men ska ledas av Discoverys nuvarande vd David Zaslav. Strömningstjänsterna slås troligen ihop direkt efter att företagen gått samman enligt vad Discoverys finanschef, Gunnar Wiedenfels, säger till Wall Street Journal. Det innebär att de båda tjänsternas kunder får tillgång till båda mediebiblioteken.

Gemensam plattform – till slut

Under en presskonferens på måndagen sade Gunnar Wiedenfels att målet på sikt är en gemensam plattform för båda tjänsterna. Troligen kommer sammanslagningen att ta flera månader, och målet är att göra övergången så smidig som möjlig för användarna.

”Det hårda jobbet kommer att bli att anpassa teknologiplattformen, att bygga en väldigt, väldigt stark direkt-till-konsument-produkt och plattform”, säger Gunnar Wiedenfels enligt Wall Street Journal. ”Det kommer att ta ett litet tag”.

Inget besked för svenska kunder

Discovery+ hade i slutet av 2021 enligt företaget 22 miljoner prenumeranter. HBO Max hade, tillsammans med tv-nätverket HBO nästan 74 miljoner vid samma tid

Hur det kommer att påverka tjänsterna i Sverige är ännu oklart. Discoverys nordiska kommunikationschef Jessica Linnman säger till Dagens Media att hon inte kan kommentera saken, och hänvisar till Wiedenfels uttalande.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Strömningskriget – när blir notan för dyr? [Dagens PS]

Läs även: Netflix rasar på rapport – tappar tillväxt i användare [Dagens PS]