Dagens PS

Netflix rasar på rapport – tappar tillväxt i användare

Netflix rapport
Netflix kvartalsrapport för det fjärde kvartalet visar på sjunkande användartillväxt. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 23 jan. 2022Publicerad: 23 jan. 2022

Streamingbolaget Netflix aktie tappade 20 procent i efterhandeln efter att bolaget släppt sin rapport för fjärde kvartalet där det framgår att användartillväxten bromsar in. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Netflix väntar sig en tillväxt på 2,5 miljoner användare under det nuvarande kvartalet, vilket kan jämföras med fyra miljoner samma period året innan. Detta trots ett starkt innehåll under kvartalet, med nya säsonger av “The Witcher” och “You”, rapporterar Wall Street Journal.

I ett brev till sina aktieägare skriver Netflix att användartillväxten “ännu inte återaccelererat till nivåerna före Covid”. Företaget beskriver att släpande effekter från pandemin och ekonomisk nedgång i stora delar av världen, bland annat Latinamerika, spelar in.

Mer konkurrens kan också vara en faktor, enligt företaget. Netflix har länge spenderat stora summor på innehåll, men på grund av storsatsningar från bland annat Disney och Amazon har kampen om användarna blivit tuffare.

Analytiker förutspår att användartillväxten för Netflix i år kommer att komma från internationella tittare.

“Denna internationella tillväxt kommer att öka pressen för företaget att utveckla mer och mer lokaliserat innehåll, med innehållskostnader som fortsätter att stiga i takt med abonnenttillväxten”, säger Michael Pachter, analytiker på Wedbush Securites.

Läs även: Vinnarna av Golden Globe 2022 – hela listan

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS