Alla nyheter från Googles event, League of Legends mobilspel samt NASA:s nya rymddräkter – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Här är alla nyheter från gårdagens ”Made by Google”-event

Teknikjätten presenterade en mängd nya produkter och tjänster. Här är en det viktigaste, via TechCrunch.

pixel-4
Pixel 4. (Foto: TT)

Pixel 4/Pixel 4 XL: Nästa version av Googles egna telefon är som sig bör bättre och snabbare på alla sätt – men Pixel 4 bjuder också på några överraskningar.

Bland annat har Google integrerat en radarsensor på telefonens framsida, vilket gör att den kan känna av när du närmar dig telefonen. Man har även dissat den populära vidvinkelkameran, ett beslut som känns onödigt drastiskt.

Pixel 4 har en skärm på 5,7 tum, 4 XL något större på 6,3 tum, och båda storlekarna finns i färgerna svart, vit och orange. Priset börjar på 799 dollar.

nest-mini
Nest Mini. (Foto: TT)

Nest Mini: Denna smarta högtalare hette tidigare Google Home Mini, men byter alltså namn till Nest (företaget med samma namn, som Google förvärvat, producerar smarta prylar för hemmet). Den lilla högtalarpucken kan nu fästas på väggen, ska vara ännu snabbare, och kostar fortfarande bara 49 dollar.

pixelbook-go
Pixelbook Go. (Foto: TT)

Pixelbook Go: Det här är ännu ett försök från Google att göra en bra laptop för massorna. Basmodellen är relativt billig, bara 649 dollar, men har också väldigt svaga specifikationer. Det återstår att se om den här laptopen kommer att rosa marknaden.

Demokraternas kandidater backar från ”Big tech”-attackerna

Presidentvalskandidaten Elizabeth Warren har länge attackerat de stora teknikjättarna, och menat att deras dominans inte är hållbar. I nattens debatt höll hon fortsatt fast vid den åsikten, men till skillnad från tidigare tongångar fick hon inte många medhåll från övriga kandidater, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Populära spelet ”League of Legends” släpps till telefoner

Spelutvecklaren Riot:s dundersuccé League of Legends, eller LoL som många kallar det, ska introduceras på nya plattformar. Nya spelet ”Wild Rift” liknar grundspelet i mångt och mycket, skriver The Verge.

SpaceX ansöker om att skjuta upp 30.000 satelliter

Elon Musks rymdbolag har redan tillstånd att skjuta upp 12.000 satelliter i Starlink-programmet – men nu har man ansökt för ytterligare 30.000 enheter, rapporterar TechCrunch.

NASA visar upp nya rymddräkter

Den nya ”kollektionen” kallas Artemis, och ska vara redo för rymdresor till månen innan 2024, skriver TechCrunch. De nya dräkterna ska göra det lättare för astronauter med olika kroppsbyggnad att röra sig fritt i ett viktlöst tillstånd.