Dagens PS

Han ska boosta Arlanda – och stänga Bromma

Peter Norman
Infrastrukturminister håller en pressträff för att presentera utredaren Peter Norman som får i uppdrag att ta fram en plan för Arlanda flygplats. (Foto Jessica Gow / TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 15 feb. 2022Publicerad: 15 feb. 2022

Nu tillsätts en utredare med uppdrag att ta fram en plan för utvecklingen av Arlanda flygplats, skriver regeringen i ett pressmeddelande. Regeringen vill säkra tillräcklig flygkapacitet. På sikt ska man kunna stänga Bromma.

ANNONS
ANNONS

Regeringen utser Peter Norman till ny utredare av flygplatserna vid Arlanda och Bromma.

“Utredaren ska ta fram en plan för utveckling av Arlanda flygplats. För att en avveckling av Bromma flygplats ska vara möjlig behöver flygkapaciteten säkras med en god tillgänglighet för inrikesflyget på Arlanda”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Arlanda ska utvecklas

Utredaren ska ta fram en plan för utveckling av flygplatsen, inklusive miljötillstånd, för att säkra tillräcklig flygkapacitet i Stockholmsområdet. Planen som ska tas fram ska vara i linje med klimatmålen, skriver regeringen.

Tanken är att planen ska bidra till omställningen till fossilfritt flyg.

Sedan tidigare finns en utredning gjord av Magnus Persson. Den  redovisades i augusti förra året och ligger till grund för de juridiska omständgheterna vid en stängning av Bromma. Den nya utredning ska vara mer praktiskt inriktad.

Läs också:

Expert: Orealistiskt att snabbavveckla Bromma

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS