Göteborgs Stad och kommunala elbolaget Göteborg Energi sätter upp 250 laddstolpar för elbilar i staden. Stolparna ska primärt koncentreras till centrala Göteborg. Genom projektet ”gör vi valet enklare för den som funderar på att skaffa ett elfordon”, säger Göteborg Energis vd Alf Engqvist. 

ANNONS

Göteborg Energi och Göteborgs Stads Parkering kommer att installera 500 nya laddplatser under hösten och vintern, enligt ett pressmeddelande.

Laddarna är så kallade normalladdare (upp till 22kW) och kommer att finnas på publika parkeringsytor. Varje laddare kommer med två ladduttag.

”Genom att bygga ut stadens laddmöjligheter kan vi öka takten i omställningen av transportsektorn samtidigt som vi gör valet enklare för den som funderar på att skaffa ett elfordon. Intresset för elbilar och laddning ökar kraftigt och Göteborg ligger i framkant när det gäller antalet laddare”, säger Alf Engqvist, vd på Göteborg Energi.

ANNONS
ANNONS

”Att det finns ett väl utbyggt laddnätverk är viktigt av många skäl, inte minst för Göteborgs attraktivitet som besöksdestination och som möjliggörare för andra aktörers satsningar”, säger han vidare