Google går ut med nyheten att det nu bli möjligt att flytta WhatsApp-historik från iPhone till telefoner med Android 12.

ANNONS

Funktionen har sedan tidigare funnits för Samsungtelefoner, men finns nu också för alla Pixeltelefoner, och kommer att finnas tillgänglig för alla nya telefoner som använder Android 12. Google lanserade nyligen Pixel 6 och Pixel 6 Pro, vilket Dagens PS tidigare berättat om.

Bevara minnen viktigt för användare

Att kunna flytta hela sin WhatsApp-konversationshistorik mellan iPhone och Android är en funktion som kommer att uppskattas av många användare. Många har konversationer med bilder, filmer och ljudinspelningar som är värdefulla minnen, och som de inte vill bli av med genom byte av telefon och operativsystem. Och att inte kunna flytta över sina data från iPhone till Android har säkert gjort att många tvekat inför telefonbyte.

Processen är enligt The Verge enkel för användarna att klara av. Google har i samarbete med WhatsApp jobbat för att göra det så smidigt som möjligt för presumtiva operativsystemsbytare. Det som krävs är att WhatsApp är uppdaterad på både iPhone och Android-luren, och man behöver också en USB-C till Lightning-kabel.

Enkel och säker process

Användaren får sedan ett meddelande med en QR-kod att skanna, och Google uppger att man varit noga med att se till att ingen annan kan få tillgång till uppgifterna. Det finns också ett inbyggt stopp för mottagande av meddelanden under tiden överföringen pågå. Det finns alltså ingen risk för att man missar meddelanden under förloppets gång.

Också äldre Androidtelefoner kan få tillgång till funktionen. Enligt Google kan telefonens OEM lägga till support för funktionen när de uppdateras till Android 12. Just nu fokuserar man på att se till att tillverkare levererar telefoner med Android 12 som stödjer funktionen direkt.

WhatsApp använder olika format och molnbackups i Android och iOS, vilket gör det omöjligt att återskapa från moln. Appen använder också kryptering i själva telefonen för meddelanden, och det har gjort överföring komplicerad. Med den nya uppdateringen blir det alltså möjligt att föra över historik via kabel mellan telefonerna.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Apples annonsregler sänker Snap [Dagens PS]

Läs även: 10 miljoner iPhone 13 försenade – komponentbrist [Dagens PS]