Google Cloud och Ericsson ingår ett nytt globalt samarbete för att vässa sin teknik inom 5G och edge, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Företagen har sedan tidigare ett pilotprojekt tillsammans i Italien för att utveckla molnbaserade 5g-och edge-lösningar för telekomoperatörers verksamheter inom fordonsindustri, transport och andra branscher. Nu blir samarbetet alltså globalt enligt ett pressmeddelande.

Partnerskapet mellan Google Clouds molnplattform och Ericssons 5G-portfölj ska ge företagen möjlighet att kunna dra nytta av varandras tekniker och på så sätt vässa sina erbjudanden inom 5G och edge.

”Organisationer har en fantastisk möjlighet att digitalisera sina verksamheter med 5G och molnfunktioner som artificiell intelligens och maskininlärning ute i kanten av nätverken”, säger Thomas Kurian, vd för Google Cloud i pressmeddelandet.

”5G är en kraftfull innovationsplattform. Kombinerat med edge-baserade molnfunktioner, så har 5G potential att snabba på den digitala transformationen i praktisk taget alla delar av industrin och samhället”, säger Ericssons Nordamerikachef Niklas Heuveldop.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Ericssons vd tjänade över 100 miljoner