Googles nya hållbarhetsinitiativ, teknikjättarnas stora förluster på börsen samt ett 3d-printat öga på ett chip – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Google satsar hårt på hållbarhet

Teknikjätten uppgav under gårdagen att man siktar på att fasa ut nyproducerad plast till 2022, och använda endast återvunnet material i sin egen hårdvaruproduktion. Satsningen kommer precis efter att både Apple och Samsung annonserat liknande återvinningsprogram, rapporterar The Verge.

Huaweis försäljning i Kina snyltar på patriotismen

Enligt Wall Street Journal har den kinesiska telefonjättens försäljning i hemlandet rusat efter att USA lagt ett förbud på bolaget. Enligt artikeln tog Huawei 38 procent av den inhemska marknaden under andra kvartalet, en ny högstanotering, medan alla andra aktörer, inklusive Apple, tappade mark.

”Big Tech” förlorade stort på gårdagens börsras

Enligt CNBC tappade gruppen med Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet och Facebook sammanlagt över 160 miljarder dollar i börsvärde under gårdagens ras – den värsta dagen hittills i år.

Facebook startar stor ”rebranding”-kampanj

Enligt källor till Wall Street Journal tänker Facebook börja rebranda alla sina appar med suffixet ”From Facebook”, i ett försök att göra grupperingen av sitt utbud tydligare. Till exempel så kommer Instagram alltså byta namn till ”Instagram From Facebook”.

ANNONS
ANNONS

Forskare 3d-printar ett fungerande människoöga på ett chip

I ett nytt projekt har ett forskarteam vid University of Pennsylvania lyckats designa ett transparent chip med samma funktioner som ett människoöga – till och med blinkandet finns med, berättar CNET.

Här är pressmeddelandet från universitetet, för den som vill läsa mer.

3d-printat-öga-blinkning
Blinkningsmekanismen. (Foto: University of Pennsylvania/Press)