Dagens PS

Fjortonåring uppfinner lösning på döda vinkeln

En fjortonåring kan ha löst problemet med döda vinkeln i bilar. (Foto: Skärmdump/Youtube)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 16 okt. 2023Publicerad: 06 nov. 2019

Onsdagens techbrief innehåller bland annat techklapparna du borde köpa i jul, Fords eldrivna Mustang med manuell växellåda och en fjortonåring med en genialisk uppfinning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

The Verge Julklappsguide

Snart är det dags för julhandeln att dra igång, och The Verge har samlat de bästa klapparna från techvärlden. Här finns något för alla: böcker, högtalare, laptops, hörlurar och tillbehör.

AT&T tvingas böta miljoner för falsk marknadsföring

Amerikanska operatörjätten döms till 60 miljoner dollar, motsvarande 578 miljoner kronor, i böter för att ha begränsat surfmängden för kunder som betalade för “unlimited”-abonnemang. Det rapporterar The Verge.

Foto: Ford/Press

Ford visar upp en eldriven Mustang – med manuell växellåda

Nya Ford Mustang är alltså eldriven, men har trots det en manuell växellåda med sex växlar. Tyvärr verkar bilen vara en prototyp, byggd enbart för en bilmässa i Las Vegas – men det är nog många som hade velat provköra denna specialbyggda Mustang.

Streamingstjärnan “Ninja” lanserar ny serietidning

I den nya tidningen iklär sig Tyler “Ninja” Blevins påpassligt nog rollen som just en ninja. Enligt The Verge inleds berättelsen med att Ninja får ett mystiskt paket levererat till sin dörr. I paketet visar sig vara en tv-spelskontroll, och den transporterar honom till en annan värld. Utgivningsdatumet för “Ninja: The Most Dangerous Game” är satt till 3 december.

Fjortonåring uppfinner lösning på döda vinkeln

Alaina Gassler, boende i West Grove, Pennsylvania i USA, har uppfunnit en simpel lösning på den så kallade döda vinkeln i bilar, skriver Society for Science.

Genom att montera en webbkamera på utsidan av bilen, och sedan visa en livesändning från kameran via en projektor på bilens inre vägg, har hon på ett effektivt sätt eliminerat faran med döda vinkeln.

Uppfinningen vann första pris, ett stipendium på 25.000 dollar, i uppfinnartävlingen Broadcom Masters för mellan- och högstadieelever i USA.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS