Meta Platforms tjänst Facebook Messenger ska testa en ny tjänst som kallas Split Payments, skriver Interesting Engineering. Bolaget kommer först att testa tjänsten i ett visst segment av Messenger-appen i USA. 

ANNONS

Tjänsten tycks vara ganska likt svenska Swish, och Meta trycker särskilt hårt på möjligheten att via Messenger dela på utgifter – till exempel en nota, hushållskostnader eller en månadshyra. Det uppger Facebook i ett meddelande på sin blogg.

Tjänsten kommer att kräva att användarna bekräftar detaljer i Facebook Pay. Den tycks delvis påminna om svenska Swish.
Tanken är att man ska kunna lägga in betalningar kopplade till sitt konto genom funktionen Payments Hub. När betalningen går igenom i en gruppchatt syns det för alla medlemmar där.

Interesting Engineering skriver: ”Det verkar enkelt nog för att vinna popularitet, men är det säkert”, och kommer med en del andra kritiska synpunkter på tjänsten. ”… med Facebooks historia av integritetsproblem skulle en del kunder nog vara oroliga att dela med sig av sina finansiella detaljer till bolaget”, skriver sajten. En annan synpunkt är att det kan vara ostrategiskt av ett bolag som Meta, som är känt för sin funktion som socialt medie, att gå över på betalmarknaden.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Mer reklam för kryptovaluta – Meta lättar på regler [Dagens PS]
Nästa marknad för lyxmärken: Metaverse [Dagens PS]