Telekombolaget Ericsson håller i dag den 28 mars årsstämma där vd Börje Ekholms budskap i hans tal var sammanfattat ”stabilisera och förenkla”. Det framgår av ett pressmeddelande.

ANNONS

Ericsson har som mål att sänka kostnaderna med minst 10 miljarder kronor i mitten av 2018 jämfört med 2017. Vid årsskiftet hade kostnadsbesparingar på 6 miljarder kronor uppnåtts.
Samtidigt har investeringarna i FoU ökats med mer än 6 miljarder kronor och 2.000 personer har anställts inom FoU.

Ericssons finansiella mål är att nå en nettoomsättning på 190 till 200 miljarder kronor år 2020. Bruttomarginalen ska vara 37 till 39 procent och rörelsemarginalen minst 10 procent, vilket dock exkluderar omstruktureringskostnader. På sikt ska upprampningen av 5G möjliggöra en rörelsemarginal på minst 12 procent. Målen för 2020 presenterades på kapitalmarknadsdagen i november i fjol.

”Under 2017 stabiliserade och förenklade vi bolaget, vi tog signifikanta kostnader och vi investerade i framtiden. Vi har en tydlig strategi och klara mål för att vända Ericsson till lönsamhet och för en stark långsiktig utveckling”, avslutar Börje Ekholm.

ANNONS
ANNONS