Dagens PS

Ericssons bråk med Samsung trappas upp

Ericsson-Samsung-brak
Patentbråket mellan Ericsson och Samsung hårdnar allt mer och enligt Dagens industri kom Samsung att i smyg angripa den svenska telekomjätten i Kina. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 19 apr. 2021

Patentbråket mellan Ericsson och Samsung hårdnar allt mer och enligt Dagens industri kom Samsung att i smyg angripa den svenska telekomjätten i Kina.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Samsung lämnade in en stämning i kinesiska Wuhan den 7 december men informerade Ericsson om detta först den 17 december. Stämningen syftade till att förbjuda Ericsson att söka ersättning för sin patentportfölj i andra domstolar än i Wuhan.

Ericsson kom den 28 december att få den kinesiska inhiberingen ogiltigförklarad av en domstol i Texas, USA. Ericsson har sitt amerikanska huvudkontor i Texas och har där stämt Samsung för avtalsbrott om att förhandla i god tro när gällande patentavtalet löpt ut.

Ericsson för tre separata mål mot Samsung i Texas som omfattar totalt 35 patentintrång inom 4G och 5G-teknik. Därutöver har man också minst 8 stämningar mot Samsung i ett antal europeiska länder.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS