Ericsson avvecklar en utvecklingsavdelning i kinesiska Nanjing. Enligt bolaget är nedstängningen inte kopplad till tilldelningarna av årets utbyggnad av 5G i Kina.

ANNONS

Den första november kommer Ericsson stänga ner ett av sina fem utvecklingscenter i Kina, enligt uppgifter i South China Post, som Di skriver om.

Det handlar om 630 medarbetare på centret i Nanjing, som ligger 25 mil väster om Shanghai, som kommer få ny anställning på IT-konsultjätten Tieto Evry.

De båda bolagen går tillbaka till 2002 när dåvarande Tieto Enator tog över 860 Ericsson-anställda i Karlstad, Luleå, Skellefteå och Umeå genom IT-kraschens efterdyningar.

Blyga tilldelningar

Det var blyga tilldelningar i år för Ericsson i Kina. Enbart två procent för China Mobiles uppdrag, mot elva procent i fjol. För China Telecoms och China Unicoms gemensamma utbyggnad blev tilldelningen bara tre procent – även där betydligt mindre än för ett år sedan.

Men enligt Ericsson har nedstängningen i Nanjing ingenting att göra med de blygsamma tilldelningarna.

Reducerar investeringen 

Bolaget skriver till Di att man ”reducerar sin investering” i äldre teknik som 2G, 3G och 4G, vilket alltså hamnar utanför den senaste 5G-tekniken.

Avvecklingen ska inte få några effekter på flaggskeppsfabriken för tillverkning och montering av 5G-utrustning, som också ligger i Nanjing.

ANNONS
ANNONS

”Vi har kvar vårt engagemang för våra kunder och partners på Kinas fastland”, uppger Ericsson.

Läs även: 5G – bottenförväntningar för Ericsson i Kina [Dagens PS]