Dagens PS

Elon Musk lanserar ny AI-chattbot med humor

Elon Musk lanserar en AI-baserad chattbot som enligt honbom ska svara på frågor med humor
Elon Musk lanserar en AI-baserad chattbot som enligt honbom ska svara på frågor med humor. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 06 nov. 2023Publicerad: 06 nov. 2023

Elon Musk har lanserat en AI-baserad chattbot på X som enligt honom “älskar sarkasm” och svarar på frågor med “lite humor”.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Grok, det kallar Elon Musk den nya chattboten med Artificiell intelligens, AI, som han nu har lanserat på X, tidigare Twitter, det skriver BBC.

Än så länge är den nya AI-chattboten bara tillgänglig för vissa utvalsa användare och innan den släpptes skrev Elon Musk på X, enligt BBC, att den “I vissa viktiga avseenden är det bästa som finns för närvarande”.

Rebellisk och kvick

“Grok är designad för att svara på frågor med lite kvickhet och har en rebellisk ådra, så använd den inte om du hatar humor!”, står det i X-kontot XAI:s inlägg.

Andra tillgängliga AI-verktyg vägrar svara på en del frågor, exempelvis frågor som ger råd om hur man begår brott. Grok ska dock svara på frågor som andra AI-verktyg avvisar.

“En unik och grundläggande fördel med Grok är att den har kunskap i realtid om världen via X-plattformen. Den kommer också svara på pikanta frågor som avvisas av de flesta andra AI-system”, står det i XAI:s inlägg på X.

ANNONS

Senaste nytt

Inkluderar grundläggande fel

I en demonstration av Grok som Elon Musk har publicerat ombads AI-chattboten skapa en steg för steg-guide om hur man gör kokain.

ANNONS

Boten svarade att den ska hjälpa till med det, men listade sedan snarare generaliserad än användbar information och varnade för att fortsätta med idén.

Verktyg som använder generativ AI, som Grok, har kritiserats för att inkludera grundläggande fel samtidigt som det de skriver låter väldigt övertygande.

En beta-version

Grok XAI är ett separat bolag men nära kopplat till Elon Musks andra bolag, som X och Tesla.

För närvarande är Grok en beta-version, men verktyget kommer senare vara tillgängligt för betalande X-prenumeranter.

BBC skriver att Elon Musk sent på söndagen sade att Grok kommer vara inbyggd i X-appen och tillgänglig som en fristående app.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Analytiker: Kalldusch väntar för generativ AI Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS