Dagens PS

Efter storaffär – Soltechs aktie rusar

Soltechs aktie handlas upp kraftigt efter att bolaget meddelad förvärvet av eltekniksföretaget Provektor. (Foto: TT)
Soltechs aktie handlas upp kraftigt efter att bolaget meddelad förvärvet av eltekniksföretaget Provektor. (Foto: TT)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 08 mars 2021Publicerad: 08 mars 2021

Solcellsbolaget Soltech meddelade i dag, måndag, att de förvärvar eltekniksföretaget Provektor. Förvärvet blir Soltechs största hittills och bolagets aktie rusar med 8 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Provektor är Soltechs första förvärv inom eltekniksbranschen och bolaget kommer att spela en central roll inom Soltechs tillväxtstrategi inom sol- tak- och eltekniksbranscherna, framgår det av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 53 miljoner kronor och betalas med en initial kontantdel om 20 miljoner kronor samt med nyemitterade aktier i Soltech till ett värde av 25 miljoner kronor.

”Provektor tillför kompetens och affärsmöjligheter till Soltech som vi till viss del saknat. Jag ser detta förvärv som en milstolpe och är glad och stolt över att Provektors ägare valde att sälja till oss”, säger Stefan Ölander, vd för Soltech och fortsätter:

”Deras företagskultur präglas av kompetens och entreprenörskap som är en perfekt match med Soltech.”

Stärker kunderbjudandet

Soltech och Provektor bedömer att förvärvet kommer bidra med cirka 133 miljoner kronor i omsättning under verksamhetsåret 2021 och med ett rörelseresultat om cirka 6 procent.

Under de tre kommande verksamhetsåren bedömer bolagen att Provektor bidrar med över 500 miljoner kronor i omsättning och med ett rörelseresultat mellan 7 och 8 procent.

”Provektor är Soltechs största förvärv hittills och helt i linje med koncernens strategi att tillföra djup kompetens inom elektrifiering som en avgörande faktor för att vara den främsta partnern inom solenergi och ladd- och lagringsinfrastruktur”, heter det i pressmeddelandet.

ANNONS

Läs mer: Soltech levererar rekordtillväxt   >>

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS