Teknikkonsultsbolaget Rejlers har under de senaste tolv månaderna stärkt kunderbjudandet rejält. Bolagets tillväxtstrategi är förvärvsintensiv och under måndagen meddelade Rejlers förvärvet av C3K – som är specialiserade på försvars- och säkerhetsbranschen.

ANNONS

I en intervju förklarar Jaime Rico, affärsområdesansvarig för Försvar och Säkerhet på Rejlers, om vad som föranledde förvärvet och hur han ser på affärsområdets framtidsutsikter.

Rejlers meddelade tidigare under dagen att ni förvärvar C3 Konsult. Vill du berätta lite mer om förvärvet och hur det passar in i ert nuvarande erbjudande inom Försvar och Säkerhet? 

”Förvärvet stärker vårt erbjudande inom Försvar och Säkerhet. Vi kompletterar vår befintliga organisation med ytterligare 25 erfarna medarbetare som har Försvarsmakten och FMV som kunder.”

”Vi både breddar och fördjupar vår kompetens, vilket gör oss till en starkare partner som bidrar till att skapa nya möjligheter våra kunder.”

Hur kommer förvärvet av C3K att påverka lönsamheten för affärsområdet?

ANNONS
ANNONS

”Vi ser detta som ett strategiskt förvärv som kommer att bidra till Rejlers tillväxtresa.”

Vad fick er att göra affären i detta läge?

”Förvärvet är ett led i Rejlers tillväxtstrategi och vi ser C3K som ett starkt komplement till Rejlers befintliga verksamhet. Bolaget är välskött, har ett högt förtroende inom branschen och visar på en stark tillväxt.”

”Vi har haft en bra dialog under processen och jag ser fram emot att utvecklas tillsammans under 2021.”

Hur ser du på framtidsutsikterna för affärsområdet Försvar och Säkerhet?

”Jag ser positivt på framtiden. Intresset för oss som arbetsgivare ökar vilket vi ser på antalet kandidater som söker sig till oss, och det kommer även bidra till vår organiska tillväxt.”

ANNONS
ANNONS

”Därutöver har vi en hel del nya affärer på gång. Vi har ett tydligt mål att växa inom Försvar och Säkerhet.”

Efter förvärvet av Pondra i september 2019 sa du att ni hade som målsättning att fördubbla verksamheten inom tre år. Hur nära är ni det målet i dagsläget?

”Förvärvet av C3K ligger självklart i linje med den planen. Vi är ju snart där så nu spänner vi bågen ytterligare och siktar på att bli en av de främsta tjänsteleverantörerna inom Försvarssektorn.”

Läs mer: Sverigechefen om förvärvet: ”Helt rätt för oss”