Den årliga e-sporttävlingen The International 2019 inom spelet Dota 2 har nått en prispott på över 30 miljoner dollar, vilket är 29,4 procent högre än summan förra året. Detta trots att det är nästan 35 dagar kvar tills tävlingen inleds.

ANNONS

Det utgör ett nytt rekord i e-sportsammanhang, och LoL World Championship har en bit kvar innan man når The International 2014. Sedan dess har prispotten för tävlingen ökat, och en huvudorsak till de höga summorna är att spelets community själva bidrar till potten.

Totalt deltar 18 lag. I dagsläget är det oklart hur mycket vinnarna tar hem, men förra året kom e-sportlaget OG på första plats och kammade hem motsvarande 11,2 miljoner dollar (44 procent av prispotten), fördelat på fem spelare.

Tävlingen hålls för första gången i Shanghai, Kina. Tidigare har den hållits på den amerikanska västkusten (Seattle).

Flera svenskar finns med i olika lag som kommer delta i årets arrangemang, däribland Ludwig ”zai” Wåhlberg (Team Secret) och Gustav ”s4” Magnusson (Evil Geniuses). Även det övervägande svenska laget Alliance har kvalificerat sig till tävlingen.

ANNONS
ANNONS

Det onoterade amerikanska spelbolaget Valve ligger bakom såväl Dota 2 som The International, ett bolag som kanske är mest känt för spelplattformen Steam.