Dagens PS

Dustins vd: "Utmanande marknadssituation"

Dustin
IT-tillverkaren Dustin når inte riktigt upp till analytikernas förväntningar. (Foto: Dustin Group AB)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 27 juni 2023Publicerad: 27 juni 2023

Det gångna kvartalet blev tufft för IT-tillverkaren Dustin, som nu ser över sina kostnader för att möta inflationstrycket. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som Dagens PS tidigare kunnat rapportera var det IT-återförsäljaren Dustin som stod i fokus när Stockholmsbörsen öppnade under tisdagen.

Skälet till det var den senaste kvartalsrapport där Dustin redovisar en omsättning på 5 582 miljoner kronor under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, vilket inte riktigt motsvarade analytikernas förväntningar.

Dustin “Under tredje kvartalet har vi mött en utmanande marknadssituation präglad av makroekonomisk oro och en tydligt avvaktande utveckling bland flera av våra kundgrupper”, sade Karlsson. (Foto: Dustin Group AB)

“Utmanande marknadssituation”

Den organiska omsättningstillväxten landade på minus 9,4 procent, jämfört med motsvarande period i fjol.

Siffror som i sin tur vilar på den ekonomiska oron och inflationen, vilket bolagets vd, Johan Karlsson, bekräftade i ett pressmeddelande.

“Under tredje kvartalet har vi mött en utmanande marknadssituation präglad av makroekonomisk oro och en tydligt avvaktande utveckling bland flera av våra kundgrupper”, sade Karlsson.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Stark position

Desto mer i linje med experternas prognoser hamnade det justerade ebita-resultatet, som enligt rapporten uppgick till 169 miljoner kronor.

Nu är planen att skära ned på kostnader för att fortsatt kunna stå emot inflationstrycket. Något som Jonas Karlsson ändå tycktes se med tillförsikt på, rapporten till trots.

“Dustin har en stark position på marknaden och affärsmannaskapet, den entreprenöriella andan och kulturen är lika stark som någonsin. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kollegor utveckla verksamheten vidare”, sade han.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Stockholmsbörsen? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Relaterade artiklar:

Dustin sämre än väntat – aktien stiger ändå

ANNONS
ANNONS
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS