Dagens PS

Dustin ser starkt första kvartal

dustin
En av Dustin Groups många affärer. (Foto: Dustin)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 22 nov. 2021Publicerad: 08 jan. 2020

IT-återförsäljaren Dustin redovisar intäkter och resultat i linje med förväntningarna i första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, september till november 2019.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Omsättningen steg 12,2 procent till 3 508 miljoner kronor (3 127). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 3 448 miljoner kronor. Den organiska tillväxten var 6,1 procent. Tillväxten har påverkats av en fortsatt avvaktande företagsmarknad.

Bruttomarginalen var 16,0 procent (17,4).

Det justerade ebita-resultatet uppgick till 156,2 miljoner kronor, med en justerat ebita-marginal på 4,5 procent. Väntat ebita-reusltat var 150 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev 118,3 miljoner kronor (149,3). Rörelsemarginalen var 3,4 procent (4,8).

Jämförelsestörande poster var på -14,2 miljoner kronor (3,2).

Justerat rörelseresultat utföll på 132,5 miljoner kronor (149), väntat var 131 miljoner kronor, med en justerad rörelsemarginal på 3,8 procent (4,8).

Resultatet före skatt var 105,8 miljoner kronor (139,2).

Resultatet efter skatt blev 85,7 miljoner kronor (110,7), analytikerkonsensus låg på 87 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på 0,97 kronor (1,38).

ANNONS

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 225 miljoner kronor (-51) i första kvartalet.

“Vi har ytterligare stärkt vår marknadsposition under verksamhetsårets första kvartal. Omsättningen ökade med över 12 procent, varav drygt 6 procent organiskt. Den justerade ebita-marginalen minskade jämfört med motsvarande period föregående år, men förbättrades i förhållande till de två närmast föregående kvartalen. Vi har framgångsrikt lanserat onlineplattformen och driftsatt vårt nya regionala lager i Nederländerna. Vi är väl positionerade för fortsatt tillväxt på våra befintliga marknader och har en tydlig plan för att nå vårt marginalmål”, säger Thomas Ekman, vd och koncernchef på Dustin.

“Sammanfattningsvis har vi utvecklats väl under verksamhetsårets första kvartal och vi har en positiv syn på vår framtid, trots en i det korta perspektivet något avvaktande marknad. Vi ser tydliga tecken på marginalförbättring inom LCP allteftersom kontraktsportföljen mognar och är övertygande om att vi kommer att se en högre effektivitet i vår tjänstefabrik de kommande kvartalen, bland annat genom en accelererande integrationstakt av förvärvade bolag och ökade affärsvolymer”, summerar bolaget kvartalet i delårsrapporten.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS