USA:s förre president Donald Trump har lanserat en ny plattform som heter ”From the desk of Donald J. Trump”, som ska ersätta att han stängts av från sociala medier. 

ANNONS

I samband med stormningen av Kapitolium den 6 januari stängdes USA:s dåvarande president Donald Trump av från sociala medier-plattformarna Twitter, Facebook och Instagram.

Sedan Joe Biden tagit över som president och Trump förlorat möjligheten att publicera på sin favoritplattform Twitter har han kommunicerat sparsamt i form av pressmeddelanden.

Men nu gör han comeback med en egen plattform, som rådgivaren Jason Miller har beskrivits som en slags alternativ till Twitter. Den får namnet ”From the desk of Donald J. Trump”. Det går att gilla inläggen och dela dem vidare, däremot kan användare inte interagera med ex-presidenten.

”Innehållet består till stor del av citat utan källor, som antingen berömmer Donald Trump eller kritiserar demokrater eller demokratiska initiativ. Det finns också flera grundlösa påståenden om valfusk, som liknar de som Trump gjorde när valet genomfördes förra året”, skriver Dagens Nyheter.

Under onsdagen kom också nyheten att Donald Trump inte får komma tillbaka till Facebook, skriver ABC News.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: HD går emot Donald Trump om deklarationer