Budet som ett konsortium lagt på danska TDC är problematiskt för Kinnevikägda MTG:s försäljning av den nordiska tv-verksamheten till det danska telekombolaget, bedömer skribenten Anders Hägerstrand på Dagens industri.

ANNONS

Den danska tidningen Börsen skrev under onsdagskvällen att ett konsortium bestående av Macquarie samt danska pensionsfonder lagt ett indikativt bud på Danmarks största teleoperatör TDC, och bolaget bekräftade senare att de mottagit ett bud som de avvisat.

Enligt uppgifter ligger budnivån på det danska företaget 47 kronor per aktie, vilket innebär att företaget värderas till 84 miljarder svenska kronor på skuldfri basis.

Aktiemarknaden har i sin tur valt att handla upp TDC med cirka 15 procent, och Hägerstrand skriver att det råder inget tvivel om att konsortiet har mycket seriösa planer, då de även meddelat att de vill fortsätta föra diskussioner.

Detta får konsekvenser för Kinnevikägda MTG. Det framstår som högst osannolikt att två tredjedelar av TDC:s aktieägare på stämman i mars ska rösta igenom MTG-affären om alternativet för ägarna är ett attraktivt kontantbud, skriver Hägerstrand.

ANNONS
ANNONS

MTG är ned cirka 4 procent i dag.