För att möta efterfrågan från kunder som vill vara med i samhällets gröna omställning investerar Havator i eldrivna kranar.

ANNONS

Havator investerar i tre nya eldrivna larvkranar och kranarna väntas vara tillgängliga på hela den svenska marknaden inom kort. En av kranarna är anpassad för inomhusmiljö, den klarar 30 ton.

Vi står inför en miljöomställning och vi vill anpassa vår verksamhet för att bidra till minskade utsläpp och bli mer miljöanpassade. Generellt ställs det högre miljökrav för varje dag som går och därför har vi valt att köpa in eldrivna kranar. Med de stora investeringarna vi nu gör, så tar vi ett kliv i rätt riktning och vi har mötts av mycket positiv respons från våra kunder”, säger Fredrik Rudolfsson, affärsområdeschef larvkranar Havator AB i ett pressmeddelande.

De eldrivna kranarna har en kapacitet på 250 respektive 160 ton och fungerar på samma sätt som motsvarande dieseldrivna kranar, men tack vare eldriften är de nästan ljudlösa och utsläppsfria. Kranarna klarar att köras i minus 25 grader utan att batteriet påverkas.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Unik eldriven kran i Sverige – finns endast tre i världen [Dagens PS]