Weworks börsnotering kan stoppas, ny säkerhetsbrist i Instagram och de nyheter vi väntar oss från Apples event i kväll – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Weworks största investerare vill stoppa börsnoteringen

Enligt TechCrunch är det kinesiska jätten Softbank som vill sätta stopp för den stundande börsnoteringen. Anledningen anges vara marknadens relativt svaga intresse för bolaget.

Uber ska investera 200 miljoner dollar i ny satsning

Den populära samåkningsappen har lovat att sätta undan 200 miljoner dollar för en ny satsning på lastbilsfrakt i Chicago, rapporterar TechCrunch. Enligt artikeln ska bolaget anställa 2.000 nya medarbetare i regionen.

Säkerhetsbrist i Instagram möjliggör delning av privata inlägg

Buzzfeed rapporterar om en brist i kodningen av Instagram-appen som gör det möjligt för vem som helst att se inlägg och stories, trots att användaren har en privat profil.

Apples ikoniska New York-butik i ny skrud

Den Apple Store som ligger på femte avenyn på Manhattan i New York har länge varit något av en turistattraktion, tack vare den ikoniska glaskuben som täcker ingången och trappan till en av bolagets största butiker. Sedan 2017 har butiken varit under renovering, och snart är det dags för butiken att åter öppnas efter ombyggnationen. Tills dess är glaskuben täckt i en skyddande plast som ger hela konstruktionen ett regnbågsskimmer –  The Verge har alla bilder.

I dag presenterar Apple nästa iPhone: Nio saker att räkna med

The Verge har sammanställt en lista med de troligaste nyheterna vid kvällens Apple-event. Förutom nya iPhone(s) förväntas även releasedatum för de nya operativsystemen iOS 13 och watchOS 6 – kanske en ”Apple Tag”. Apple-eventet börjar klockan 19 svensk tid, och kommer att sändas live via Youtube. Läs allt här.