Colliers förvärvar majoriteten i Pangea Property Partners och blir därmed Nordens marknadsledande fastighetsrådgivare.

ANNONS

Den internationella fastighetsrådgivaren Colliers förvärvar en majoritetsandel i Pangea Property Partners som är en ledande transaktionsrådgivare i Sverige och i Norge. I samband med affären lanseras den nya nordiska organisationen, Colliers Nordics.

Colliers har redan starka team i Sverige, Danmark och Finland som nu utökas med Pangeas organisation. Pangeas svenska verksamhet kommer efter förvärvet verka under varumärket Colliers. Pangeas norska verksamhet kommer etablera en ny verksamhet ägd av Colliers.

Colliers blir dominerande aktör i Norden

Colliers Norden kommer, när affären är genomförd, bestå av fler än 550 experter, varav 80 finns inom Capital Markets.

”Denna sammanslagning stärker våra positioner i Sverige och i Norge och etablerar tydligt Colliers som den dominerande aktören i Norden”, säger Davoud Amel-Azizpour, vd för Colliers EMEA, i ett pressmeddelande.

Vill bli den mest väl ansedda fastighetsrådgivaren

Colliers Sveriges nuvarande vd, Daniel Gorosch, tillträder rollen som Chief Commercial Officer, Colliers Nordics.

”Genom förvärvet av Pangea tar vi nu ett jättekliv mot vår långsiktiga vision att vara den mest väl ansedda fastighetsrådgivaren. Pangea tillför en enorm erfarenhet och kunskap inom transaktionsrådgivning och med Colliers breda tjänsteutbud och internationella tyngd skapar vi nu tillsammans en kraftfull helhetslösning för våra kunders behov”, säger han i pressmeddelandet.

Pangea och Colliers passar perfekt ihop

Joakim Arvius, nuvarande vd för Pangea Sverige, ska ta över rollen som vd för Colliers Sverige.

”Pangea har sedan starten haft en stark tillväxt i Norden och kombinationen av Pangea och Colliers passar perfekt ihop med vår strategi och ambition att bli den ledande fastighetsrådgivaren i Norden. Det var viktigt för oss att vi gick ihop med en organisation som delar vår affärsfilosofi och kultur, vilket Colliers gör,” säger han i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Colliers är noterad på Nasdaq Toronto Stock Exchange i Kanada med tickern CIGI.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Transaktionsvolymen faller för svenska fastighetsbolag [Dagens PS]