Dagens techbrief innehåller bland annat ett Star Wars-manus på vift, en recension av Porsches elbil Taycan samt Apples kontroversiella drag i senaste uppdateringen.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Star Wars-manus stulet och sålt på Ebay

En av seriens nyaste stjärnor, britten John Boyega, berättar i ”morgonsoffan” på Good Morning America att han lämnat manuscriptet under sin säng i flera veckor, och att en städare sedan funnit det och lagt ut det på Ebay till högst bjudande.

Enligt Boyega lade städer sedan ut det på Ebay för bara 65 pund, eller omkring 700 kronor. Som tur var kunde en Disney-anställd köpa manuset innan någon utomstående fick tag på det.

Så bra är Porsches nya elbil Taycan

The Verge har recenserat Porsches nya superelbil Taycan – och är imponerade.

Apple anger Krim som ryskt i ny uppdatering av Maps

I ett oväntat drag har Apple i den senaste uppdateringen för sin kartapp Maps angivit Krimhalvön som ryskt territorium, rapporterar BBC News. Ändringen ska ha gjorts efter påtryckningar från ryska myndigheter.

Twitter backar om raderingen av gamla konton

Här om dagen aviserade plattformen planer på att radera konton som var allt för gamla. Nu säger man att planerna lagts på is, medan ledningen utreder hur man ska hantera konton som hör till avlidna användare, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Brädspelsgeni går i pension efter förlust mot AI

Det anrika kinesiska spelet Go, som är flera tusen år gammalt, ansågs länge vara för komplext för AI att klara av, men efter att topprankade koreanska spelaren Lee Se-dol förlorade mot en Googles AI-motor DeepMind 2016 har spelets rykte rasat samman.

”Men introduktionen av AI i Go har jag insett at jag inte är detroniserad från toppen. Och även om jag skulle rankas som nummer ett i världen, finns det fortfarande en entitet som kan slå mig”, ska Lee har sagt till sajten Yonhap.