Här ser du hur många fler användare den svenska musiktjänsten har jämfört med exempelvis Apple Music.

ANNONS

Dina Pengar i Expressen konstaterar att Spotify – som nu ansökt om en börsnotering på New York-börsen – ”kan krossa sina konkurrenter på en rad punkter”.

Konkurrenterna i det här fallet är de globala jättarna Amazon, Google och Apple.

Det är ingen tvekan om att den svenskägda streamingtjänsten vinner fighten om musiken, Spotify är världens största streamingtjänst för musik och finns i 61 länder.

Vid årsskiftet hade Spotify, enligt Dina Pengar, 159 miljoner aktiva användare varav 71 miljoner betalande.

Apple Music har i en jämförelse endast 36 miljoner betalande användare, skriver Dina Pengar men konstaterar samtidigt att Apple Music framför allt växer snabbare i USA med 5 procent nya amerikanska användare per månad medan Spotify ökar med 2 procent nya användare varje månad på den amerikanska marknaden.

ANNONS
ANNONS

Hur många användare Google Play har är oklart; dock framgår det i artikeln att Amazons Music Unlimited har 16 miljoner betalande kunder och att Spotifys omsättning växer och i dag värderas till 21 miljarder dollar, trots en förlust på 1,5 miljarder dollar.

Oavsett racet med konkurrenterna väntas Daniel Ek, en av Spotifygrundarna, nu bli en av Sveriges rikaste personer i och med bolagets börsnotering.