Läckta dokument visar att den ryska hackergruppen Conti belönar anställda med bonusar och priser och rutinmässigt korar ”månadens anställda”.

ANNONS

Det är CNBC som uppger att en ”enorm läcka” nu avslöjar att den ryska hackergruppen Conti, som anklagas för att ligga bakom en rad stora ransomware-attacker, bedrivs som ett vanligt teknikföretag men som opererar i det fördolda.

Hackergruppen uppges ha arbetande tjänstemän, bonusar och andra prestationsinriktade belöningar. Plus att man utser ”månadens anställda” som får en extra ersättning motsvarande en halv månadslön vid väl utfört arbete.

Man har också, enligt vad som sägs, kontor i Ryssland där den ”underjordiska” verksamheten bedrivs.

FBI: Hackergruppen har fokus på kritisk infrastruktur i USA

Enligt FBI var Conti en av de mest aktiva ransomware-grupperna 2021. FBI hävdar att hackergruppen lägger stor vikt vid att angripa kritisk infrastruktur i USA.

Nu har hackergruppen, genom de läckta dokumenten, själv fått smaka på hur det känns att bli utlämnad offentligt.

Hackergruppen beskriver den nu aktuella läckan som en ”hämndaktion”, den tog sin början bara fyra dagar efter Rysslands invasion av Ukraina.

ANNONS
ANNONS

En säkerhetsexpert som CNBC hänvisar till uppskattar att organisationen Conti har omkring 350 medlemmar som dragit in cirka 2,7 miljarder dollar i kryptovalutor på bara ett par år genom ransomware-attacker.

Läs även: Rysk hackergrupp avslöjad av ukrainsk forskare [Dagens PS]