I dagens techbrief berättar vi om Amazonbossens omfattande aktiedumpning och om uppköpsbudet på Ebay.

ANNONS

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Bezos dumpar Amazon-aktier för 17 miljarder

E-handelsjätten Amazons grundare och vd Jeff Bezos har sålt aktier i bolaget för över 1,8 miljarder dollar, motsvarande 17,2 miljarder kronor. Det framgår av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen.

Försäljningen gäller totalt 905 465 aktier. Affären görs efter att Amazon nyligen passerat en biljon dollar i marknadsvärde på en stark fjärde kvartalsrapport. Det är oklart vad Bezos tänker göra med pengarna. Han har dock tidigare sagt att han tänker sälja Amazon-aktier för minst en miljard dollar varje år för att finansiera egna rymdbolaget Blue Origin. (Finwire)

NY-börsens ägare har lagt bud på Ebay

Intercontinental Exchange, som äger New York-börsen, har lagt ett uppköpsbud på e-handelsplatsen Ebay som kan värderas till över 30 miljarder dollar om affären blir av. Det uppger källor med insyn, rapporterar Wall Street Journal.

Erbjudandet kommer sedan Intercontinental Exchange, även kända som ICE, tidigare närmat sig Ebay. Enligt källorna existerar det inga formella samtal mellan bolagen och det går inte att garantera att Ebay nappar på budet. Men om parterna hittar samspråk kommer Ebay värderas till en premie från nuvarande värdet på drygt 28 miljarder dollar, tillade uppgiftslämnarna.

ICE har bekräftat WSJ:s uppgifter i ett uttalande där det uppges att närmandet gjorts i syfte att skapa aktieägarvärden åt båda bolagen. ICE fick dock också medge att Ebay inte ”engagerat sig i ett meningsfullt” sätt kring en fusion. Marknadsreaktionerna blev olika där ICE sänktes med 7,5 procent medan Ebay lyfte med 8,8 procent på tisdagen. (Finwire)

Macys stänger tech-hubb i San Francisco

Amerikanska varuhuskedjan Macys kommer att stänga ned sin tech-hubb i San Francisco. Det innebär också att ett antal personer kommer att få lämna kedjan. Det rapporterar CNBC.

Verksamheten kommer framöver att centreras till New York och Atlanta. Kedjan har emellertid kvar ett antal butiker i området. Det är inte enda förändringen som sker hos Macys. Företaget kommer också att flytta sitt huvudkontor från Cincinnati, med 500 personer, till New York. (Finwire)

ANNONS
ANNONS

Snap rasade i efterhandeln på rapport

Snapchats moderbolag Snap missade analytikernas prognos för intäkterna i det fjärde kvartalet. Däremot var antalet dagligt aktiva användare och resultatet över förväntan.

Intäkterna uppgick till 560,9 miljoner dollar medan snittprognosen var på 562,9 miljoner dollar, enligt en sammanställning av Bloomberg. Antalet dagligt aktiva användare uppgick till 218 miljoner vilket var över väntade 214,2 miljoner.

Det justerade ebitda-resultatet landade på 42,3 miljoner dollar, att jämföra med väntade 26,3 miljoner dollar. För det första kvartalet spår bolaget intäkter på 450-470 miljoner dollar och ett justerat ebitda-resultat på minus 70-90 miljoner dollar. Väntat här var 463,1 miljoner dollar och minus 61,1 miljoner dollar. Snap, som släppte sin rapport efter börsen stängt på tisdagen, tappade 10,5 procent i efterhandeln på att Q1-prognoserna inte levde upp till analytikernas förväntningar. (Finwire)