Fastighetsbolaget Balders ekonomichef och CFO har begärts häktade för grovt insiderbrott. ”Jag har jag väldigt svårt att tro att de medvetet gjort något fel”, säger vd:n Erik Selin. 

ANNONS

Balders vd Erik Selin säger att han inte var förberedd på beskedet, som kom på torsdagskvällen.

”Jag är oerhört förvånad. Jag har försökt få fram mer information om vad det handlar om, men inte lyckats”, säger han till Fastighetsvärlden.

Redan under tisdagen blev de två cheferna anhållna och poliser besökte företagets kontor i jakt på material. Det gäller företagets ekonomichef Marcus Hansson och CFO Magnus Björndahl.

”Svårt att tro att de medvetet gjort fel

Det misstänkta brottet ska röra ett av de företag Balder har deläganden i. ”Misstanke om brott avser inte eventuella transaktioner i Balderaktien”, skriver Balder i ett pressmeddelande.

”Skulle det visa sig att de gjort något fel så skulle jag bli ledsen och besviken. Det skulle vara sorgligt på alla sätt, inte minst att bli sviken. Men det är viktigt att komma ihåg att de är oskyldiga tills motsatsen är bevisad. I slutändan har jag väldigt svårt att tro att de medvetet gjort något fel”, säger Erik Selin.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Insiderhärvan sväller – sju personer inblandade [Dagens PS]