Tim Cooks nya roll i Kina, Kik Messenger som återuppstår samt en titt bakom kulisserna på Netflix tittarsiffror – allt det och mer i dagens techbrief.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Tim Cook ny styrelseordförande på kinesisk handelshögskola

Apples toppchef tar ny position i Kina efter kritiken mot bolaget, skriver South China Morning Post. Tim Cooks nya uppdrag vid Tsinghua University är på tre år.

Så bra är nya Google Pixel 4

Här är The Verge recension av Googles flaggskepp Pixel 4 och Pixel 4 XL. Kolla videon:

Kik Messenger kommer att leva vidare efter avyttringen

Förra månaden meddelade bolaget Kik att man ämnar stänga ner chattappen Kik Messenger för att fokusera på sin kryptovaluta Kin.

Nu visar det sig att Kik Messenger köpts upp av MediaLab – bolaget som bland annat äger den anonyma chattappen Whisper och musikplattformen DatPiff, skriver Kik på sin blogg.

Ny rapport: Softbank tar kontroll över WeWork

Storägaren tänker ta kontroll över det kraschande bolaget, genom att köpa ut en stor del av de resterande aktierna, skriver TechCrunch. Köpet skulle värdera WeWork till omkring åtta miljarder dollar – ett massivt fall från toppen kring 47 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Så mäter Netflix ditt serie-kollande

Alla användare sorteras in i ”startare”, ”tittare” och ”avklarare” – och dessa kategorier ligger sedan till grund för statistiken som bestämmer vilka serier som förnyas och vilka som ställs in, rapporterar The Verge.

”Startare” är användare som ser två minuter av en film, eller ett avsnitt av en serie, medan ”tittare” är mer ihärdiga och ser omkring 70 procent av filmer och serier på plattformen. ”Avslutare” är självklart de användare som ser 90 procent eller mer av allt de påbörjar på Netflix.