Apple är känt som världens kanske mest hemlighetsfulla it-bolag. Så när vd Tim Cook nu går ut och tokhyllar den nya tekniken AR (augmented reality eller förstärkt verklighet, på svenska) får det världens pryljournalister att hoppfullt höja på ögonbrynen.

ANNONS

Sajten The Verge, som citerar en färsk intervju i brittiska The Independant, konstaterar att Apple-vd:n nu ”snackar upp” tekniken på samma sätt som han tidigare gjorde med TV. Och får man tro skribenten har Cook en stor produkt på gång runt hörnet.

”Jag ser det som en stor idé, likt smartphone. Den smarta telefonen är till för alla, med Iphone behövde vi inte ta hänsyn till en viss demografi, ett visst land eller en specifik marknad. Jag tror att AR är så stort, det är enormt”, säger Cook i intervjun som enligt sajten är Apples sätt att signalera investerare, analytiker och fansen att en produkt är på väg.

The Verge påpekar att Tim Cooks senaste utspel bara en av många indikationer på att Apple rustar för en offensiv på AR- och VR-marknaden. Enligt sajten det tidigare avslöjats att Apple har hundratals anställda som jobbar med den nya tekniken.

MISSA INTE: Apples ’next big thing’ är inte alls vad du tror [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Apple-patent skapar hajp om banbrytande Iphone [DagensPS.se] >