Dagens techbrief handlar om Amazon nya jättekontor, Facebooks misslyckade säkerhetsverktyg samt Apples kreditkort som kan missfärgas av läder eller jeanstyg.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Amazon öppnar kontor i Indien – blir bolagets största

I går öppnade Amazon ett nytt huvudkontor i Hyderabad, Indien. Det nya kontoret med tillhörande campus har plats för 15.000 anställda, skriver CNBC. Amazon har totalt 62.000 medarbetare i Indien.

Facebook lanserar nytt verktyg för att rensa historik…

…men det verkar inte fungera exakt som det var utlovat. Verktyget tar bort kopplingen mellan användare och historik, men datan sparas fortfarande, skriver CNBC.

Googles självkörningsbolag släpper öppet dataset till utvecklare

Google-äga Waymo gör sin insamlade självkörnings-data tillgänglig för alla utvecklare som vill använda den, det skriver TechCrunch. En av flaskhalsarna för företag som utvecklar mjukvara för självkörande bilar är insamlingen av data, ett problem som kan avhjälpas något med det här initiativet.

Youtube pressat att förbjuda ”fake news”-annonser från kinesiska staten

En rad annonser som gått på den populära streamingsajten ska enligt uppgift ha använts för att sprida falsk information om relationen mellan Kina och Hongkong, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Apple varnar: Kreditkortet kan missfärgas av läder och jeans

Ryktessajten Macrumors har grävt på supportsidan för Apple Card, och hittat information om skötseln av det flashiga nya kortet. Enligt artikeln kan kortet, som är tillverkat i titan, missfärgas om det förvaras i läder (till exempel en plånbok), eller kommer i kontakt med jeanstyg. Även rispor från mynt eller nycklar kan skada kortets vita beläggning.