Apple har haft ett tufft år, där konsekvenserna av pandemin drabbat leveranserna till konsumenterna. Kanske är det därför de nya Mac-modellerna presenteras redan nu i stället för som brukligt i mars?

ANNONS

Apples nya Macbook Pro-modeller har enligt företaget de kraftfullaste processorerna hittills, och kunderna kan välja mellan M2 Pro-chip och M2 Max-chipp.

MISSA INTE: Energiminister Ebba Busch anklagas för ministerstyre [Dagens PS]

”Konstruerat för proffs”

M2 Pro presenteras av Apple som ett chipp med upp till 12-kärnig processor, upp till 19-kärnig grafik, upp till 32 gigabyte enhetligt minne, 200 gigabyte/sekund minnesbandbredd. Det ger enligt företaget ”en enorm skjuts åt grafikprestandan för både jobb och spel”.

M2 Pro Max har en 12-kärnig processor, upp till 38 kärnig grafik, upp till 96 gigabyte enhetligt minne och 400 gigabyte/sekund minnesbandbredd. Chippet är ”konstruerat för proffs”.

Längsta batteritiden

Uppdateringarna gäller företagets 14-tums och 16-tums MacBook Pro, som nu kan konfigureras med de nyaste processorerna. De nya MacBook Pro-modellerna ska också ha den längsta batteritiden hittills.

Också Mac mini uppdateras så att den har stöd för M2-chippen.

Apple tappat värde

De nya Mac-datorerna släpps i en tid när många konsumenter tvingas hålla hårt i slantarna, och en global ekonomisk kris hotar.

Dagens PS rapporterade i början av januari om att Apple fortfarande är världens mest värdefulla företag, men att värdet efter förra årets bakslag sjunkit under drömgränsen 2 000 miljarder dollar (över 2 000 biljoner kronor).

ANNONS
ANNONS

De nya Mac-modellerna börjar säljas 24 januari, enligt Apple.

Läs även: Spotify drar lans – anmäler Apple till EU [Dagens PS]

Läs även: Apples vd sänker lönen – till 510,2 miljoner [Dagens PS]