Apple presenterar en helt ny dator, Mac Studio, som kan konfigureras med bolagets allra senaste processor, M1 Ultra.

ANNONS

Apple har ersatt Intel-processorerna i alla Mac-system, den första processorn som ersatte Intels blev M1. I höstas presenterade Apple de uppgraderade processorerna M1 Pro oh M1 Max, det skriver Sweclockers.

Nu står det klart att M1 Max kan utvecklas till M1 Ultra som bygger på två M1 Max-processorer som kommunicerar över ett höghastighetsgränssnitt så att kretsarna fungerar som en. Apple introducerar nu också en helt ny stationär dator, Mac Studio.

Stor processor- och grafikprestanda

Enligt Apple har Mac Studio enastående processor- och grafikprocessorprestanda och ett mer enhetligt minne än någon annan Mac, den har även nya funktioner som ingen annan stationär dator kan erbjuda.

Mac Studio påminner till utseendet om Mac Mini och kan konfugureras med antingen M1 Max eller M1 Ultra.

M1 Ultra har den nya Ultrafusion-arkitekturen, som enligt Apple är ett systemchip med oöverträffad prestanda och funktion och består av två sammanlänkade M1 Max-chip och sammanlagt 114 miljarder transistorer. Det är det hittills högsta antalet transistorer i ett chip för persondatorer.

Kompakt design

”Mac Studio innebär början på en ny era för stationära datorer med sanslös prestanda från M1 Max och M1 Ultra, massor av anslutningsmöjligheter och en kompakt design med allt som användaren behöver inom bekvämt räckhåll”, säger Apples vice vd Greg Joswiak i ett pressmeddelande.

Datorns grafikdel och processor delar på ett inbyggt minne som uppgår till högst 128 Gigabyte.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Apple släpper en rad nya produkter – snabbaste datorn [Dagens PS]