Den svenska aktiemarknaden får en ny aktör i form av den brittiska nätaktiemäklaren Freetrade som väljer Stockholm för sitt Europakontor. Freetrade siktar på att lansera sin avgiftsfria aktiehandel inom några månader.

ANNONS

Den brittiska nätaktiemäklaren Freetrade kommer att öppna upp sitt Europakontor i Stockholm, rapporterar DI Digital.

Freetrade kommer att direkt konkurrera med Avanza och Nordnet om den svenska nätaktiehandeln och en lansering kan bli aktuell om bara några månader.

Likt de svenska nätaktiemäklarna erbjuder Freetrade en avgiftsfri grundtjänst för aktiehandel. Bolaget erbjuder också premiumtjänst där kunder för en månatlig avgift på 9 pund får tillgång till ett större utbud av värdepapper och handelsbörser.

Snabbt växande

Freetrade lanserade sin tjänst 2018 och har sedan dess lyft in 280 miljoner kronor i flera olika investeringsrundor.

Bolaget har också påbörjat arbetet för en serie-B investeringsrunda, det vill säga en större finansieringsrunda.

Under de senaste 12 månaderna har Freetrades kundbas ökat femfaldigt, från 50 000 till 250 000 användare i Storbritannien.

Samtidigt har bolagets plattform haft en årlig handelsvolym på över 12 miljarder kronor och en snittportfölj värd cirka 45 000 kronor.

Brexit och techscenen pekar mot Stockholm

Att bolaget expanderar i Europa beskriver Freetrades presschef Alex Campbell som ”naturligt”.

Campbell säger också att en Europaexpansion sker för att ”försäkra oss om att vi är rotade i både Storbritannien och EU efter Brexit”

ANNONS
ANNONS

Att huvudkontoret för Freetrades Europahandel hamnade i Stockholm är ett resultat av landets tech-scen och möjligheten för bra rekryteringar.

Campbell beskriver valet av Sverige som ett ”stort steg” och säger att ”Sverige har uppfostrat några av de mest imponerande teknikbolagen i Europa och här finns en kran av talanger som vi tänker tappa av”.

Läs mer: Klarna-rivalen växer i rekordfart i Europa