Dagens PS

Året i siffror och våra mest uppskattade artiklar

För oss statistiknördar på Dagens PS är det alltid kul att sammanfatta året jämfört med året innan. Så här såg 2022 ut (Foto: Dagens PS)
Mikael Gullström
Mikael Gullström
Uppdaterad: 01 jan. 2023Publicerad: 01 jan. 2023

Under 2022 har vi publicerat tusentals artiklar inom våra olika bevakningsområden. För att vara exakt så har redaktionen bevakat, skrivit och publicerat 11 183 publicerade artiklar över året.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tack vare alla våra läsare har vi slagit många rekord under året och även detta var ett rekord om vi jämför med förra årets 8 841 publicerade artiklar.

Resultatet lät inte vänta på sig. Vi ökade antalet unika läsare med 54 procent och antalet lästa artiklar ökade med hela 79 procent jämfört med förra året.

Tack för all positiv feedback

Med andra ord ett minst sagt hektiskt nyhetsår att bevaka, nyhetsvärdera, skriva och publicera över 11 000 artiklar – något som vi lyckats med tack vare den fantastiska feedback vi fått från dryga 700 000 läsare varje vecka.

Från allas våra hjärtan på redaktionen – ett riktigt stort tack för att du hängt med i vår bevakning.

Vilka av våra nyhetsområden ni läsare har uppskattat mest är tydligt i nedan diagram där ni ser vilka områden som ökat mest under året.

Ovan är nyhetskategorier som ökat mest under 2022. Intresset för privatekonomi har ökat hela 232% om man jämför med förra året. (Källa: Google Analytics)

Här nedan är ett urval av våra mest lästa artiklar ur respektive nyhetskategori blandat med några favoritartiklar. Kanske hittar du några pärlor du missat under året?

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Årets nyhetsraket har varit privatekonomi som ökat 232 procent.

Något som verkligen uppskattats av alla läsare har varit vår ökade bevakning inom privatekonomi. Med en ökning på hela 232 procent är det nyhetsområdet som ökat mest på Dagens PS under året.

Kanske inte så överraskande att det just varit privatekonomi med tanke på det kaotiska året med fallande börs, ökad ränta och elpriser, och förändrade pensioner.

Artikeln som lästa 572 780 gånger

Och just pensioner handlar nyhetskategorins mest lästa artikel som lästs hela 572 780 gånger. Den handlar om alla de utlandssvenskar som vid årsskiftet blir av med sin garantipension.

Pensioner är ett högintressant bevakningsområde som engagerar många av Dagens PS läsare. (Foto: Pixabay)

Börs & Finans ökade 123 procent
Antalet lästa artiklar inom Börs och Finansområdet ökade hela 123 procenr jämfört med förra året. Ett fint betyg från alla våra läsare och ett bevis på att vi lyckats med vår börsbevakning. Ett fokusområde som vi kommer satsa ännu mer på under nästa år

ANNONS

Den artikel som lästa mest under året i denna kategori är Investmentbanken Erik Pensers övertygelse om att Ryssland den 15 Mars skulle ställa in sina betalningar. Det gav ett stort genomslag bland våra läsare som läste artikeln över 200 000 gånger

Penser Bank, skriver i sitt veckobrev att de tror att Ryssland "defaultar" redan på onsdag

Erik Penser, ägare av privatbanken Erik Penser Bank, som i sitt veckobrev skriver att de tror att Ryssland “defaultar” redan på onsdag 15 mars. (Foto: TT)

Experternas kommentarer blev mest “killgissningar”

Men som så många gånger tidigare har analytiker och ekonomiexperter för det mesta fel. Så även i detta fall. Även det något som vi har belyst en en av våra favoritartiklar där det man analyserat hur ofta ränteexperterna visar sig ha fel.

Domedagsprofeten hade delvis rätt

En annan av redaktionens favoritartiklar är om den omtalade författaren och “domedagsprofeten”  Harry Dent och hans övertygelse om att börsbubblan skulle spricka under 2022 och att börsen skulle rasa 90 procent.

ANNONS

Att börsen rasade hade han rätt i, 2022 blev ett riktigt dåligt år för många, men den föll på betydligt beskedligare nivåer än de som Harry Dent hade förutspått för året.

Börsen faller

Ekonomen och författaren Harry Dent trodde på en rejäl börskrasch i år. (Foto: Twitter/Unsplash)

Förutom tillväxten i inom nyhetsbevakningen inom Privatekonomi och Börs & Finans så sticker vår satsning på PS Weekend ut ordentligt. Något som många av våra läsare uppskattat.

PS Weekend ökade 79 procent jämfört med förra året

PS Weekend innehåller kul och inspirerande helgläsning inom ämnen som Mat & Vin, Mode, Drömbostäder, Båt & Sjöliv, Klockor och Hälsa. En spännande mix som ökat 79 procent under året.

PS avslöjande blev regeringsfråga

Årets favoritartikel är givetvis vårt avslöjande om vem som äger den spektakulära superyachten och som spreds hela vägen upp till den nederländska regeringen där det blev en infekterad regeringsfråga.

Potanin

Enligt uppgifter till Dagens PS tillhör denna nya superyacht Rysslands rikaste man Vladimir Potanin. (Foto: Dutch Yachting)

Kul att se hur vi som en oberoende mediekanal i Sverige faktiskt kan påverka händelseutveckling i andra länder.

Det händer på Dagens PS 2023

De senaste tre åren har vi växt 60-70 procent per år och lagt till fler bevakningsområden baserat på vad alla våra läsare uppskattat mest.

Genom att vi hela tiden anpassar oss till våra läsares intressen så innebär att det är våra drygt 700 000 läsare varje vecka som bestämmer vad vi kommer fortsätta att satsa på.

Det vi ser, baserat på årets ökning, är att vi kommer satsa ännu mer på vår uppskattade ekonomibevakning. Sedan lovar vi att du kommer se en och annan överraskning under året.

Har du själv tips på vad vi kan förstärka vår nyhetsbevakning inom så är du självklart välkommen att kontakta redaktionen på [email protected].

Ett riktigt gott 2023 önskar vi alla på redaktionen

ANNONS
ANNONS
Mikael Gullström
Mikael Gullström

Chefredaktör och ansvarig utgivare.

Mikael Gullström
Mikael Gullström

Chefredaktör och ansvarig utgivare.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS