För influencern och contentspecialisten Of Emma så är mobilen och mobilkameran ett av hennes viktigaste arbetsverktyg. Emma fick möjligheten att testa nya Huawei Mate40 Pro under några dagar och blev imponerad.

Den spontana känslan av telefonen – hur upplever du kvaliteten?

Det första intrycket är verkligen att det är en premium-mobil, den känns väldigt lyxig med den stora skärmen som böjer sig lite över kanten och skärpan är helt galen.

Det här är nog den Android-lur som just nu känns mest lyxig i handen, och den har ju många spännande funktioner som jag inte sett på några andra mobiler. Det märks verkligen att de ligger långt framme teknikmässigt.

Den känns väldigt lyxig med den stora skärmen som böjer sig lite över kanten och med en galen skärpa i skärmen.
Den känns väldigt lyxig med den stora skärmen som böjer sig lite över kanten och med en galen skärpa i skärmen.
Telefonen har fått massa utmärkelser för sin innovativa kamera som de byggt i samarbete med Leica. Du som fotar och filmar mycket – hur upplever du foto och videokvaliteten?

Grym! Är ett stort fan av Leica och har andra Leica kameror som vi använder i vår övriga foto och filmproduktion. Och det är första gången jag prövar Leica i en mobiltelefon. Nu förstår jag att den fått alla dessa utmärkelser.

Huawei Mate 40, fantastisk kamera i samarbete med Leica
Telefonen har fått massa utmärkelser för sin innovativa kamera som de byggt i samarbete med Leica.

Jag kan framförallt tänka mig att den briljerar när det kommer till att fota natur, djur och detaljer. Att få med mycket detaljer är också väldigt tacksamt när man tex ska fota beauty, för att fånga textur på en kräm eller ögonskugga etc.

Kameran får verkligen med detaljerna i bild. Och kameran som fotar mot dig var en överraskning, den är den bästa jag någonsin sett!

Det var coolt att fota i ”Pro-läget” där jag kan ställa in kameran manuellt precis som på mina andra Leica kameror. Om man vill köra helt automatisk så förbättrar kameran bilderna helt automatiskt och det finns många smarta filter att använda om man vill.

En unik innovation är ”dubbel vy” – vad tycker du om den?

Det är, för mig, en helt ny funktion som jag inte hade testat innan, så jag fick tänka till hur man bäst skulle använda den. Men sen kom jag på att det är ju jätteroligt för alla som vloggar!

Huawei, Mate 40, Dubbel vy är en spännande funktion
Dubbel vy som gör att man fotograferar med båda kamerorna (fram och bak) samtidigt är en kul lösning som många kommer gilla.

Då kan man filma sig själv medan man pratar samt det man håller på med. Eller två personer samtidigt som pratar, typ lite ”podd-aktigt” fast i videoformat.

Det finns många andra spännande redigeringsfunktioner i kameran för att ta bort skuggor m.m. I ditt yrke som ”content creator” – hur känns den som arbetsverktyg?

Det är så skönt! Jag redigerar ofta mina bilder i VSCO men nu behöver jag inte det, nu har jag liksom de flesta funktioner direkt i mobilen.

Bra redigeringsfunktioner med proffsinställningar
Många redigeringsfunktioner finns direkt i den avancerade kameran inkl. proffsinställningar som jag kan hitta på min vanliga Leica.

I Mate40 Pro finns Huaweis egna AppGallery och söktjänsten Petal Search för att hitta appar och annat man vill ha till sin mobil. Vad är din uppfattning om det?

ANNONS
ANNONS

Funkar så bra! Är väldigt positivt överraskad, det är ju så lätt att låsa sig vid Google för att man är van vid det men jag är så nöjd med AppGallery och Petal Search.

Hur upplever du meny-systemet, att hitta appar och annan funktionalitet?

När jag provar en ny lur så tar det alltid ett tag för mig att hitta runt, men det tog knappt fem minuter så visste jag vart allt låg och kunde hitta det jag ville. Så väldigt lätt och smidigt med andra ord.

Har du några andra kommentarer om Huawei Mate40 Pro?

Den är sprängfylld med nya lösningar och jag behöver nog några veckor för att testa alla funktioner i den här mobilen.

Det som var riktigt kul var rörelseaktiveringen, att jag kan styra mobilen utan att röra skärmen. Perfekt för mig som har småbarn hemma och ofta blir kladdig om händerna när jag lagar mat, bakar eller bara leker. Verkligen praktiskt att kunna styra mobilen med rörelser framför skärmen. Mobilens AI-system läser mina rörelser och jag kan scrolla i luften. Det finns verkligen många nya innovationer som jag inte sett förut.

En fantastisk mobil som verkligen ger det där lilla extra. Känns riktigt snygg och känns lyxig – den här kommer många gilla.

Fler artiklar om Huawei Mate40 Pro:

PS: Smartphone som imponerar.

PS: Huaweis nya smartphone tar steget längre