EDIT: Nätapoteket Meds ställer in sin börsnotering – här läser du mer om detta

MEDS – Det Mobila Apoteket – är den snabbast växande aktören för apotek på nätet. Genom att erbjuda blixtsnabba leveranser, väldigt hög servicenivå och ett brett utbud, tar bolaget andelar på såväl den traditionella apoteksmarknaden och på den växande svenska marknaden, en marknad som är världsledande inom e-apotek.

ANNONS

Bolagets vd Björn Thorngren gästar Finansräven där han berättar om det framgångsrika arbetet med MEDS och bolagets planerade listning på Nasdaq First North.

Som aktie beskriver han MEDS som en defensiv tillväxtaktie, ett resonemang som utvecklas i avsnittet nedan.

”För kunden är MEDS en fantastisk upplevelse – vårt mål är att bli svenskarnas favoritapotek och därmed erbjuda alla produkter och råd för hälsa och välmående – när kunden vill ha det och dit kunden vill ha det. Det gäller att vi lever upp till de här höga kraven som vi ställer på oss själva och lovar kunderna varje dag”, säger Björn Thorngren.

Finansräven Podcast

Bara början för nätbaserade apotek

Vad gäller måluppfyllelse lyfter Thorngren att MEDS lagt en bra grund för att nå sina ambitiösa mål.

Förra året vann bolaget Svensk Handels pris för Sveriges bästa e-handlare, och har i dag 750 000 aktiva kunder och en verksamhet som kan leverera flera tusen beställningar om dagen.

”Samtidigt har vi bara börjat. Det är nu det har blivit allmängods att handla online. Inte bara vad gäller schampo och vitaminer utan även receptbelagda mediciner – som är den stora delen av marknaden”, säger Björn Thorngren och fortsätter:

”Apoteksvaror har passerat vad Handelns utredningsinstitut kallar för brytpunkten på 15 procent handel online. Vi tror att det här kommer att bli 50-60 procent online, precis som elektronik och böcker. Därför har vi en lång resa kvar och där har vi en stark position.”

ANNONS
ANNONS

Unika förutsättningar på den svenska marknad

Den svenska marknaden för e-handel med apoteksvaror är världsledande. Det beror inte minst på vår fördelaktiga reglering och helt digitaliserade recept, vilket begränsar och försvårar för nätaktörer på de flesta andra marknader.

”De tekniska och de regulatoriska förutsättningarna är optimala för att verka just i Sverige, vilket bekräftas av internationella analyser. Den liggande planen är att vi fortsätter att verka i Sverige och ta vara på den här möjligheten”, säger Björn Thorngren.

Vill du läsa mer om MEDS hittar du bolagets hemsida här (meds.se)