Ytterligare 138 miljoner kronor uppges vara borta i fondbolaget Allra, enligt en ny granskning. Det rapporterar Sveriges Radio.

ANNONS

”Det vi ser är att Allra har gjort ytterligare affärer med spararnas pengar. Och den här gången är det via ett bolag på Malta som de har slussat spararnas pengar ner i sina egna fickor”, säger Patrick Siegbahn på nättjänsten Småspararguiden som granskat Allra ingående.

Han uppger att upplägget har varit det samma som med de 242 miljoner kronor som försvann under 2012 via bolaget Oak Capital.

Den enda skillnaden denna gång ska vara att det inte funnits några externa mellanhänder. Istället har Allra själva agerat som mellanhanden.

”Men den här gången är mellanhanden egentligen de själva. Så det finns ingen annan aktör som tjänar pengar på det här. Utan det är rakt ner i deras egna fickor via ett Malta-upplägg”, säger Patrick Siegbahn.

Allras grundare Alexander Ernstberger har under hösten suttit häktad för grov trolöshet mot huvudman. Till Dagens industri sade han nyligen i en intervju att några fel inte har begåtts.

ANNONS
ANNONS

Inräknat för de 138 miljoner kronor som är borta har nu pensionsspararna sammantaget gått miste om över 500 miljoner kronor.